2009. január 22., csütörtök

Tejberizsi és könyvjelző

Ma azt hiszem bejegyzés-rekordot fogok dönteni.. Pár napja nem jutottam nethez, és persze ilyenkor történik a legtöbb minden. Kitartást kívánok az olvasásukhoz ;)

Tegnap sikerült korábban végeznem a melóban, ennek örömére tejberizst főztem, amit nagyon szeretek. Találtam egy receptet, amiben véégre jók az arányok, és nem kell a fél délután a tűzhely mellett állnom, attól félve, hogy leég – bár nem egy bonyolult étel, de nekem valahogy mindig ezekkel van a több gond :). Gondoltam megosztom veletek is, hátha másnak is bejön.

Hozzávalók: 15 dkg rizs, 2 dl víz, 2 dkg vaj, 0,5 l tej, 6 dkg cukor + 1 vaníliás cukor.

Elkészítés menete: megmosom a rizsit, ráöntöm a vizet, és addig főzöm, amíg nagyjából be nem itta a vizet. Ekkor rádobom a vajat (margarint) ha az elolvadt, hozzáöntöm a fele tejet. A maradékot megmelegítem (éljen a mikró :) és elkeverem benne a cukrot. Amikor ez megvan. hozzáöntöm a rizsihez, megvárom amíg elkezd forrni, rárakom a fedelet, elzárom a gázt, és fél óráig hagyom puhulni a saját gőzében. Utána megkeverem, és kész. Nyammi.. (ja, én platnin szoktam csinálni, és nagy lábosban, hogy nehogy kifusson a tej.) Jó étvágyat! :P

-0-

Igaz úgy volt, hogy kontúrozós délutánt tartok, de valahogy sikerült megint elodáznom a dolgot. Rájöttem, hogy nekem nincs is megfelelő könyvjlzőm, úgyhogy készítettem egyet :) A vasalás még ráférne :)

3 megjegyzés:

  1. Köszi, ezt a receptet ki kell próbálnom :D
    A könyvjelzőre meg nagyon kíváncsi vagyok!

    VálaszTörlés
  2. Majd írd meg, hogy ízlett-e! :)
    A képet meg sikerült feltöltenem.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon klassz,egyszerü és szép..igazán ügyes és gyors vagy!

    VálaszTörlés