2009. augusztus 1., szombat

FIMO

Már rég szerettem volna kipróbálni a gyurmázást. A játékokra készülésnél eszembe is villant, hogy van nekem pár darab gyurmám itthon, próbálkozzunk.
Készült két fonaltartó a játékokra, illetve pár kis gombbal kísérleteztem. Próbáltam márványos színt gyúrni két színből (fehér, barna), de azt hiszem, kicsit sokáig is nyomogattam, illetve a sötét színből kevesebbet kellett volna használnom.
Alapvetően meg vagyok elégedve a gyurmával, de a sütéssel elszenvedtem egy ideig. Azt írják, hogy 130 fokon a nagyobbakat fél óráig, a kisebbeket pedig 10 percig kell sütni. Hát a nagyobbakat 2-3*30 percig sütögettem, de lehet kellett volna tovább is. Akinek tapasztalata van ezzel kapcsolatban, légyszi ossza meg velem :)

I always wanted to try FIMO. I made two threadholder - for the games - and some tiny buttons as well. I wanted to made mix coloure, but I think I used too much from the darker colour. And I had some problem with the baking process. They said it took the big ones 30 minutes to bake. But I had to wait about 2 or 3 times more.. Any experiences/advise?

4 megjegyzés:

  1. Szerintem nagyon jok lettek elso probalkozasra!:-)

    VálaszTörlés
  2. szerintem csuda klassz árnyalatot csináltál, és a kutyus is nagyon tetszik!

    VálaszTörlés
  3. http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9168821
    Itt tudsz egy kis tapasztalatot gyűjteni. :)Sajnos valahogy elmaradt az érdeklődés.

    VálaszTörlés
  4. Jók ezek!
    A márványosság is jól sikürt, nekem tetszik.

    Nekem csak valami occó vacak van itthon, de úgy vettem észre, hogy nem szabad túl sokáig sütögetni, mert széjjel olvad :D
    Szóval, amikor kiveszed a sütőből, még puha marad, de ha kihül, egészen megkeményedik.
    Hogy a Fimónál is így van-e, azt nem tudom...

    VálaszTörlés